Wat moet je weten als je op vakantie gaat met een camper in Canada?

Een camperreis door Canada is een prachtige ervaring voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar de uitgestrekte en prachtige landschappen, avontuurlijke buiten activiteiten of om de wereldberoemde toeristische bestemmingen te bezoeken. Canada heeft iedereen iets te bieden en je zult zonder enige twijfel een geweldige vakantie beleven. In dit artikel leg ik uit wat je moet weten als je op vakantie gaat met een camper in Canada.

Hoe kies je de juiste camper voor jouw vakantie?

Bij het kiezen van een camper voor jouw campervakantie in Canada, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste waar je aan moet denken is de grootte van de camper. Dit zal afhangen van hoeveel mensen er met je mee zullen reizen en hoeveel bagage je mee zal nemen. Je moet ook beslissen welk type motor dat je wil. Er zijn twee soorten campers, de Class A, die de grotere versie is en de Class B, die de kleinere versie is.

Rijden in Canada – tips en advies

Wanneer je met de camper door Canada rijdt, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. De eerste is dat de maximumsnelheid meestal lager is dan in de Verenigde Staten. De maximumsnelheid op snelwegen is meestal 100 km/u (60 mph), terwijl dat in steden meestal 50 km/u (30 mph) is. Zorg ervoor dat je altijd rekening houdt met de snelheidslimieten. Bovendien is het belangrijk om altijd voorrang te geven aan voetgangers en nooit onder invloed van alcohol of drugs te rijden.

Kamperen in Canada – tips en advies

Kamperen in Canada kan een geweldige ervaring zijn, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je gaat. Het eerste is dat het kampeerseizoen in Canada van mei tot september loopt. Zorg ervoor dat je de weersvoorspelling checkt voordat je gaat, want het kan ’s nachts behoorlijk koud worden tijdens de wintermaanden.