Ik ga op vakantie en ik ga naar…

Tsjechië! Wanneer je denkt aan Tsjechië, denk je direct aan Praag voor een citytrip. Dit is natuurlijk ook logisch aangezien het de hoofdstad is, maar lees gauw verder voor een plek gelegen in de Noord Bohemen.

Kindvriendelijke camping

Even wat anders dan een standaard citytrip is een camping in Tsjechië. Camping 2000 is een luxe en kindvriendelijk camping dat ten zuiden van de stad Liberec, in een rustig dorpje Januv Dul ligt. Dit is zeker een aanrader als je veel van de natuur en natuuractiviteiten houdt. Het dorpje ligt namelijk aan de voet van de berg Jested, wat overigens ook de hoogste berg is in het land.

Mocht je toch op de camping willen blijven, dan is er ook voldoende te beleven voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld naar een zwembad, waar je ook een glijbaan hebt. Na het zwemmen, kun je ook naar diverse eetcafé’s, bars of naar een restaurant met de hele familie. Zo kun je ook gezellig biljarten of een potje pool spelen. Daarnaast heb je voor de sportievelingen ook verschillende sportactiviteiten en sportvelden.

Bezienswaardigheden

Je bent vanzelfsprekend nieuwsgierig naar de omgeving van de locatie waar je verblijft en wil je het natuurlijk gaan verkennen. Wat je dus kunt doen is lekker de auto pakken en rijden naar Liberec. Liberec is een oud handelsstad in het noorden van Tsjechië dat vol geschiedenis zit en vele bezienswaardigheden. Zo kun je verschillende kerken bezoeken, een slot, musea en ook nog eens de grootste dierentuin van Tsjechië. Dit is altijd wel een leuk uitje voor als je met de kinderen bent.