Waarom een bezoek brengen aan Masai mara?

Vind jij dat het tijd wordt voor een bijzondere reis en lijkt het jou een goed idee om een bezoek te brengen aan Masai mara? Dan is het zeker een goed idee om de informatie op deze pagina door te nemen. Onderstaand gaan we je namelijk alles vertellen over Masai mara. Dit is het bekendste reservaat van Kenia en dat is om verschillende redenen het geval. Mocht jij willen weten welke redenen dit zijn, lees dan onderstaande informatie goed door.

Masai Mara

Masai mara is gelegen in het zuidwesten van het Afrikaanse land Kenia. Dit land ligt tegen Tanzania aan en zoals gezegd is Masai mara het bekendste reservaat van Kenia. Dit is het geval omdat je hier prachtige uitgestrekte grasvlaktes tegenkomt en omdat je hier de beste plekken vindt om de Big Five goed te kunnen bekijken. Ook zijn er hier ontzettend veel mooie en bijzondere wilde dieren te vinden. Niet voor niets zijn er in dit gebied tal van natuurdocumentaires opgenomen. Mocht jij een beetje een beeld willen krijgen van wat je kunt verwachten, dan is het zeker een goed idee om een van deze documentaires te bekijken.

Welke dieren kom je tegen in Masai Mara?

Veel mensen brengen een bezoek aan Masai mara om wilde dieren te spotten. In dit gebied kan je onder onderen leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels tegenkomen. Ook vind je hier hyena’s, cheeta’s, nijlpaarden, giraffen en nog veel meer dieren. Dit is natuurlijk erg bijzonder en dit zal een ervaring worden die je niet snel meer zal vergeten.

Wanneer kan je het beste gaan

Wil jij een bezoek brengen aan Masai mara, dan raden we het je aan om dit te doen in juli of augustus, dan is namelijk de seizoenstrek. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om hier naar toe te gaan tussen september en oktober. Het is dan droog en je kunt genieten van fijne temperaturen. Mocht jij tussen december en maart willen gaan, dan is het ook droog, maar wel erg heet. In deze periode heb je de beste kans om de Big Five goed te kunnen spotten.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ben jij van plan om een bezoek te brengen aan Masai mara, dan raden we het je aan om je goed voor te bereiden. Je gaat een bezoek brengen aan Afrika en hier gaan bepaalde zaken er net even wat anders aan toen dan in Europa. Zo zal je moeten weten welke vaccins je moet nemen en zal je moeten weten of je de beschikking moet hebben over een visum.

Mocht jij je zo goed mogelijk voor willen bereiden, dan is het verstandig om contact op te nemen met een professioneel reisbureau als Afrika Safari. Zij kunnen een reis op maat voor jou maken en zij zullen ervoor zorgen dat alles zo goed mogelijk geregeld wordt. Zo kan jij zorgeloos een bezoek brengen aan Afrika en genieten van je tijd hier. Geweldig toch?