Tips voor vakantie vieren op Mallorca

Mallorca is overduidelijk al een lange tijd een van de populairste vakantiebestemmingen in heel Europa. Toch zijn de meeste mensen lang niet altijd op de hoogte van wat er allemaal op het eiland te doen is en welke bestemmingen er allemaal zijn. De populairste gebieden zijn El Arenal, Platja de Palma, Cala d’Or, Palma en Magaluf. Hier vind je in het kort meer informatie over deze bestemmingen.

Dit zijn de leukste plekken op het eiland

  • El Arenal: Wil je tijdens je vakantie ook Nederlanders tegenkomen? Dan zit je in El Arenal sowieso op de goede plek. Dit is namelijk het Nederlandse gebied en wordt gekenmerkt door de vele restaurants, uitgaansgelegenheden, het mooie lange strand en de aangrenzende boulevard. Interesse in een vakantie naar deze bestemming? Lees hier alle informatie over El Arenal.
  • Platja de Palma: Direct boven de hiervoor genoemde badplaats is Platja de Palma te vinden, oftewel dit wordt ook wel het Duitse gedeelte genoemd, want hier kom je namelijk de Duitse vakantiegangers tegen. Net als El Arenal staat het vol met uitgaansgelegenheden, lekkere restaurants en vele activiteiten. Voornamelijk voor jongeren zijn deze beide gebieden interessant om te bezoeken.
  • Cala d’Or: Aan de zuidkust van Mallorca is de badplaats Cala d’Or te vinden. Deze plek wordt over het algemeen meer bezocht door de stelletjes, gezinnen en ouderen. Het is een schitterende plek, maar het uitgaan staat hier niet voorop. Dat betekent dus geen groepen jongeren met buckets vol met alcohol over de boulevard, maar lekker relaxen op je strandbed aan het zwembad of de zee.
  • Magaluf: Magaluf is het hoogtepunt voor mensen die wel willen uitgaan. Deze badplaats ligt in het westen van het eiland en is het Britse gebied. Geen worden dus dat hier veel wordt gefeest.
  • Palma de Mallorca: Er zijn ook veel toeristen die tijdens hun vakantie in de hoofdstad van het eiland verblijven. De hoofdstad beschikt over de meeste cultuur, bezienswaardigheden en er zijn voldoende hotels en appartementen te vinden om te verblijven.