Rondreizen Amerika: wat heeft dit prachtig land te bieden?

Je kunt dé ultieme roadtrip beleven als je voor rondreizen Amerika kiest. In Amerika is er namelijk voldoende avontuur, cultuur, natuur en nog veel meer te zien en doen waardoor het slim is om de verschillende bezienswaardigheden op een rijtje te zetten. Als je wilt weten wat Amerika precies te bieden heeft, dan is het verstandig om direct door te gaan met lezen.

Rondreizen Amerika

Kies je voor een vakantie rondreizen Amerika, dan zijn het aantal mogelijkheden vrijwel ongekend. Amerika is namelijk een enorm groot land met bruisende steden, een prachtige flora en fauna, mooie gebergten, rivieren en stranden en een gezellig warm volk vol historie en cultuur. Iedereen kan wel wat leuks te doen vinden tijdens een vakantie rondreizen Amerika.

Bruisend stads- en nachtleven

Bij een vakantie rondreizen Amerika mag het bruisend stadsleven echt niet missen. Hiervoor moet je zeker in New York zijn, de stad vol machtige wolkenkrabbers, de vele gele taxi’s, het Vrijheidsbeeld en de unieke Brooklyn Bridge. Je kunt er ook genieten van het levendig nachtleven, de verschillende musea, de historische monumenten, de kunstgalerijen, de beroemde voorstellingen en de adembenemende uitzichten over de hele stad.

De natuur bewonderen

Rondreizen Amerika is de ideale vakantie als je de natuur in wilt en wilt genieten van de diversiteit van de verschillende nationale parken. Er zijn namelijk een tal van bekende nationale parken waaronder Yellowstone, Yosemite, Zion, Joshua Tree, Arches National Park, National Preserves, State Parks en National Historical Parks. Daarnaast kan je de mooie bossen, duinen, bergen, meren, gletsjers, vulkanen, grotten en dieren bewonderen en zijn er vele wandel- en fietsroutes die leiden tot een hoop avontuur. 

Een spannende roadtrip

Iemand die een vakantie rondreizen Amerika selecteert, kiest voor een hoop spanning aangezien de Verenigde Staten ideaal is voor het maken van een roadtrip. De wegen in Amerika zijn namelijk goed onderhouden, er zijn voldoende routeplanners en parkeerplaatsen, benzine is niet duur en er zijn amper files. De meest populaire roadtrip in Amerika is de Route 66.

Outdoor activiteiten

In Amerika kan je ook de ideale vakantie beleven door deel te nemen aan verschillende outdooractiviteiten waaronder, hiken, wandelen, fietsen, kanovaren, raften, ziplinen of een jeepsafari. Hier komt nog bij dat je ook naar verschillende pretparken en waterparken kunt in Amerika, waaronder de populaire Sea World, Disney World, Universal Studios en The Animal Kingdom.

De prachtige herfst

Je kunt tijdens de herfstperiode genieten van de mooie herfst gekleurde bladeren die van de boom vallen, ook wel de Indian Summer genoemd door de lokale bevolking. De bladeren die vallen zijn diep rood, geel en oranje en de temperatuur overdag is lekker fris. Denk voornamelijk aan steden in Amerika zoals Connecticut, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Maine en New Hampshire.

Andere bezienswaardigheden 

Andere bekende bezienswaardigheden in Amerika zijn de Alcatraz gevangenis is San Francisco, de Rocky Mountains, het Wilde Westen, Hollywood, The Everglades, Alaska, de Grand Canyon in Arizona, Death Valley, the Hawaiian Volcanoes, Big Bends, shoppen in The National Mall en Las Vegas.