Redenen om Curaçao te verkennen

Denkt u aan een reis naar het Caribisch gebied? Breng dan eens een bezoek aan Curaçao! Dit eiland is enig in zijn soort en biedt voor elk wat wils. Ik bezocht het vorig jaar en vond er elke minuut geweldig. Omdat ik weet dat jij dat ook zult doen, zet ik vandaag redenen op een rij om Curaçao te bezoeken.

Voordat ik naar het eiland vloog, wist ik niet echt wat ik kon verwachten. Natuurlijk stelde ik me prachtige stranden voor en was ik super enthousiast om 10 dagen in de zon door te brengen. Maar bij het verkennen van het eiland, ontdekte ik dat er zoveel meer is om van te houden.

Dus laten we meteen beginnen met de redenen waarom iedereen Curaçao ten minste één keer zou moeten bezoeken!

1. Het heeft de meest ongelooflijke stranden

Natuurlijk, laten we met deze beginnen. Het is waarschijnlijk moeilijk om niet aan stranden te denken als je aan Curaçao denkt, en dat is niet voor niets! Curaçao heeft vele, vele stranden en elk van hen is een tropisch paradijs. Zacht zand, helder blauw water – alles wat u nodig heeft om achterover te leunen en te ontspannen.

En omdat het er zo veel zijn, kunt u precies het strand vinden waar u naar op zoek bent. Zoek een plekje op een van de populairste maar drukste stranden, of ga van het gebaande pad af en vind er een die je helemaal voor jezelf hebt. De keuze is aan jou!

2. De onderwaterwereld is verbazingwekkend

Niet alleen zijn de stranden van Curaçao de perfecte plekken om te ontspannen en een kleurtje te krijgen, het eiland is ook een unieke plek voor onderwateractiviteiten. Of u nu een fervent duiker bent of graag snorkelt, u zult de fijnste tijd hebben.

Zorg er zeker voor dat je je snorkeluitrusting en een onderwatercamera meeneemt op je uitstapjes naar het strand. U zult veel vissen en zelfs zeeschildpadden kunnen spotten!

3. De lokale bevolking is supervriendelijk

Waar ik ook ben, ik ben altijd nieuwsgierig naar de interactie met de lokale bevolking en om de sfeer te leren kennen. En laat me je vertellen: op Curaçao hoef je je nergens zorgen over te maken. De lokale bevolking is aardig, vriendelijk en altijd behulpzaam.

Een van de manieren waarop ik dit merkte was dat ik door de lokale bevolking ‘dushi’ werd genoemd. Dushi is een populaire term op het eiland, die aardig of lief betekent. Als je het tegen iemand anders zegt, betekent het zoiets als ‘babe’ of ‘sweetie’ (niet per se op een romantische manier). Voor mij toonde het echt de aanhankelijke manier waarop veel locals zijn! (Hoewel het natuurlijk niet in elke situatie gepast is).

Dit betekent natuurlijk niet dat er geen criminele activiteiten zijn op het eiland. Kleine diefstallen zijn altijd een risico, vooral voor toeristen, dus zorg er altijd voor dat je je hotelkamer en huurauto afsluit en je bezittingen in de gaten houdt.

4. Het heeft prachtige natuur & wandelmogelijkheden

Toen ik ontdekte dat Curaçao een natuurpark heeft met prachtige wandelmogelijkheden, was ik dolblij! Ik ben dol op wandelen, het is een geweldige manier om actief bezig te zijn terwijl je nieuwe gebieden verkent. En het mooiste is: als je de top bereikt, word je beloond met de meest ongelofelijke uitzichten!

Op Curacao raad ik je echt aan om Christoffel National Park te bezoeken en naar de top van Mt. Christoffel te wandelen. De wandeling is goed te doen, maar op sommige punten wel steil en in de hete zon kan het best pittig zijn. Om die reden is het park alleen ’s ochtends open voor wandelaars.

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past.

5. Het eiland heeft een levendige vibe

Zowel overdag als ’s nachts bruist het eiland van de energie. U vindt er muziek, dansende mensen, markten en festiviteiten. Het is echt een deel van wat het eiland zo geweldig maakt!

De kans is groot dat u tijdens uw reis van alles tegenkomt. Maar u kunt ook een kijkje nemen op deze evenementenkalender om te zien wat er allemaal te doen is.

6. Je kunt ongelooflijke wilde dieren spotten

Persoonlijk zou ik hier nooit aan gedacht hebben toen ik mijn reis naar Curaçao aan het plannen was. Maar het eiland heeft een heleboel geweldige mogelijkheden om wilde dieren te spotten!

Naast de geweldige vissen en zeeschildpadden die ik noemde in reden #2, is Curaçao ook de thuisbasis van flamingo’s (in deze post kun je lezen waar je ze kunt spotten). Voor mij was het de eerste keer dat ik ze in hun natuurlijke habitat zag, en het was zo geweldig!

Een ander dier dat je vaak zult zien is de leguaan. Tijdens mijn reis doken ze op in de natuur, bij de wegen en zelfs toen ik bij het overloopzwembad lag. Ik zweer het, ik maak geen grapje – voordat ik wist wat er gebeurde, sprong er zelfs een leguaan in het zwembad, haha!

Maar misschien wel het coolst van alles: één strand (Playa Porto Marie) heeft zelfs varkens als haar natuurlijke bewoners. Strandvarkens! Ik bedoel, heb je echt nog een reden nodig om Curacao te bezoeken?

7. Het is het hele jaar door mooi weer

Het maakt niet uit of u er tijdens de schoolvakanties tussenuit wilt of op zoek bent naar een tropisch winteruitstapje. Curaçao is hoe dan ook een goede keuze, met het hele jaar door warme zomertemperaturen. U kunt rekenen op temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.