Leuke steden in Duitsland voor een citytrip

Leuke steden Duitsland

Duitsland is een perfecte bestemming voor een citytrip. Er zijn vele beroemde en interessante steden die je kan bezoeken. Het zijn vaak historische steden met een verleden waar je veel over kan ontdekken. Je kan het dichtbij de grens opzoeken of wat grotere steden ontdekken aan de andere kant van Duitsland. Naast de steden zelf ligt er meestal in de omgeving mooie natuur waar je even van je rust kan genieten. Een paar leuke steden in Duitsland lichten wij voor je uit.

Leuke steden Duitsland

Beroemde steden in Duitsland

Eén van de beroemdste steden in Duitsland is de Berlijn. Het ademt veel historie en is wereldwijd bekend om de Berlijnse muur. Het is tevens de hoofdstad van Duitsland en bestaat veelal uit grote warenhuizen, historische gebouwen en interessante bezienswaardigheden. Een soortgelijke stad is Keulen, het staat hier vol met cultureel erfgoed en historie. Je kan hier heerlijk wandelen langs de Rijnboulevard en een drankje doen bij de terrassen. Het centrum staat vol met vakman huizen, een gotische stadshuis en de Dom kathedraal. Ook kan je hier goed winkelen en bevinden zich er bijzondere winkeltjes en leuke boetiekjes.

Leuke steden Duitsland

Interessante steden om te bezoeken

Eén van de leuke steden in Duitsland is Düsseldorf. Een ideale stad om lekker te winkelen door de grote winkelstraten. Daarnaast zijn er ook interessante musea waaronder het Museum KunstPalast. De gevolgen van de Tweede Oorlog zijn nog goed zichtbaar in de stad, dit kan je zien aan de gerenoveerde gebouwen die tussen moderne gebouwen staan. Een andere interessante stad is Nürnberg gelegen in Beieren. Het heeft een roerig verleden door het proces tegen de 24 kopstukken van het naziregime uit de Tweede Wereldoorlog. Het centrum is goed bewaard gebleven en wordt omringd door dikke stadsmuren.