Kabouterland Exloo: Voel je een reus tussen alle kabouters

Ben je iemand waar vaak grappen worden gemaakt over de lengte? Dat is vervelend. Het is een factor waar je helaas niets aan kon doen. Om ook eens te voelen hoe het is om een echte reus te zijn, kun je samen met je kinderen in Kabouterland Exloo veel plezier beleven. Er zijn kabouters, trollen, dieren, speeltuinen, klimtoestellen en nog veel meer. Ben je benieuwd wat er allemaal voor jou en je kinderen te doen is in Kabouterland Exloo? Lees dan verder en kom erachter. 

Word een echte avonturier in Kabouterland Exloo

In Kabouterland kun je dichter bij de kabouters komen. Ontdekken hoe kabouters leven, waar ze wonen, waar ze werken en hoe ze zich gedragen. Je kunt ze via een geheimzinnig konijnenhol bespieden. Je kunt kabouters zien werken, kimmen, eten geven, maar ook zitten in een kopje. Bovendien zijn ze op verschillende plekken te bewonderen: in het bos, in een houten huisje en in de keuken. Bovendien zijn er in Kabouterland over het hele park ook kabouters verspreid. De ene ligt te slapen en de andere geeft de vogeltjes eten. Daarnaast kun jij als echte kabouter in de grote rode paddenstoel als kabouter leven. 

Welkom in wonderland

Naast de kabouters kun je ook in Kabouterland Exloo een kijkje nemen bij de trollen. Er is een spannende tocht die je door de trollengrot kan maken. Je kunt hierin op zoek gaan naar de trollen die verborgen zitten. Door de trollengrot loop je via een overdekt wandelpad bijzondere planten en exotische dieren. Hierdoor kun je ook bij wat minder weer naar Kabouterland Exloo om de kabouters, trollen of dieren te bezoeken. Maar welke dieren zijn er allemaal in Kabouterland Exloo te vinden? 

Dieren

Naast de bewoners van Kabouterland Exloo zijn er ook dieren te bewonderen. Er zijn verschillende dieren als vogels, parkieten, bevers, apen en stokstaartjes. Deze zijn te zien in hun natuurlijke habitat. De apen wonen in de bomen, de vogels hebben een eigen vogelhuisje met daaromheen bos, de stokstaartjes en bevers hebben zand, stenen en takken en de parkieten hebben houten huisjes en touw. Voor deze dieren is Kabouterland hun thuis. Ze wonen verspreid over het hele land. 

Klimland

In Kabouterland Exloo kunnen de kinderen naast een kijkje nemen bij de kabouters en trollen zich de hele dag vermaken in klimtoestellen en speeltuinen. Kabouterland Exloo is voor de kinderen een waar speelparadijs. Zowel binnen als buiten. Terwijl je lekker aan het genieten bent van een kopje koffie en een koekje. Na al dat geklim en geklauter zullen je kinderen aan het einde van de dag heerlijk slapen. 

Lekker eten

Ook kabouters moeten soms wat eten om verder te kunnen spelen. In Kabouterland is er een ‘Kabouterie’ waar je gezellig een hapje kunt eten of een drankje kunt drinken. Deze is helemaal ingericht in kabouter stijl. Maar niet alleen binnen, ook buiten kun op het terras kun je lekker een hapje eten of drinken. Ondertussen kunnen je kinderen nog lekker spelen.

Heb je ‘s avonds nog altijd trek? Bezoek dan het restaurant Emmen.