Een vakantie naar Moskou

Wil jij ook op vakantie naar Rusland? Een vakantie in Rusland is zeker een aanrader en Moskou is daarom wel een bezoekje waard. Je kan Moskou bezoeken voor zowel als stedentripje en als gewone vakantie. Wat is er allemaal te doen in vakantie en wat mag je zeker niet missen? Kom er snel achter door dit artikel te lezen.

Het Rode Plein

Als we aan Moskou denken, denken we ook aan het Rode Plein. Dit is te vinden naast het Kremlin midden in het centrum van Moskou. Het Rode Plein wordt in het Russisch ook wel “Krasnaja Plosjtsjad” genoemd. Ik raad aan om alvast op je uitspraak te oefenenen voor als je de weg kwijt bent. Op het Rode Plein is zoveel te zien dat je dit hoogtepunt zeker niet mag missen.

Een van de gebouwen op het Rode Plein is de Basiliuskathedraal. Dit is een kathedraal als geen ander. Het heeft veel gekleurde torens en is echt prachtig.

Lekker winkelen

Een ander hoogtepunt is het winkelcentrum Gum. Het is super groot, erg luxe en zeker een bezoekje waard niet alleen om te winkelen maar om dit indrukwekkende gebouw te beschouwen.

Het Kremlin

Het Kremlin ligt naast het Rode Plein, ook midden in het centrum dus. Het Kremlin is een enorm gebied van meer dan 28 hectare en is omringd door een stadsmuur. Het is een gebied vol met paleizen, gebouwen, musea en ga zo maar door. Het bezoeken van het Kremlin is dus zeker wel een dagtaak!