Agriturismo in Spanje

Agriturismo in Spanje

Agriturismo SpanjeOp vakantie naar Spanje is voor velen een droom. Heerlijk eten en lekker weer. De kinderen vermaken zich de hele dag op het strand en af en toe bezoek je eens een leuk dorpje of stadje. Ideaal natuurlijk. Al jaren is Spanje erg populair onder Nederlandse toeristen, maar ook uit de rest van Europa komen jaarlijks veel toeristen naar Spanje. Een accommodatie zoeken is vaak echter wel een beetje een uitdaging. Gelukkig is er voldoende aanbod, maar niet alles is voor iedereen weggelegd. Qua budget, comfort en natuurlijk ook voorkeur. Zo zal niet iedereen in een luxe hotel kunnen zitten, maar ook niet iedereen in een tentje op de kamping. Dus wat wordt het dit jaar? Een steeds groter wordend fenomeen is agriturismo. Niet alleen in Spanje is dit in opkomst, ook in andere populaire vakantielanden wordt hier steeds meer gebruik van gemaakt. Erg logisch, want het is voor iedereen toegankelijk, leuk en biedt de ideale vakantie.

Agriturismo in Spanje

Wat is agriturismo?

Agriturismo is overgewaaid uit Italië. Boek je een verblijf op basis van een agriturismo dan verblijf je vaak op een bijzondere plek. Het betreft hier namelijk een boerenbedrijf. Dit boerenbedrijf heeft nog steeds als hoofdtaak de boerderij en het leven hieromheen. Al tweede functie heeft het een toeristische betekenis. Er zijn dan vaak een aantal kamers beschikbaar gesteld waar toeristen kunnen overnachten. Het is dus een bijzondere manier van overnachten, omdat je een kijkje krijgt in het dagelijks leven van de lokale boeren bevolking. Het is ontstaan doordat boeren het jaren moeilijk hebben gehad op financieel gebied. Door dus ook een ruimte aan te bieden voor toeristen komt er op twee manieren geld binnen en is het makkelijker om rond te komen. Wat overnachten op een dergelijke boerderij zo bijzonder maakt is de rust en de sfeer. Je kan bijvoorbeeld tussen de wijngaarden meekijken.

Agriturismo in Spanje

De mogelijkheden van agriturismo

Overnachten in Spanje door middel van agriturismo is erg bijzonder, maar er zijn natuurlijk erg veel verschillende mogelijkheden. Je hoeft niet bang te zijn dat je continue door de modder naar je auto moet of de hele tijd een mestgeur ruikt. Boerderijen in Spanje zijn iets anders ingericht dan in Nederland. Echter zijn er verschillen qua luxe en mogelijkheden en hierin kan je natuurlijk kiezen voor je persoonlijke voorkeur. Het is ook niet altijd noodzakelijk dat de boerderij nog in bedrijf is, waardoor je overnacht in een mooi omgebouwde boerderij. Vaak wordt er logies en ontbijt aangeboden in dergelijke accommodaties, echter kan dit natuurlijk ook verschillen per accommodatie en kan je er voor kiezen om bij een boeren gezin aan tafel te dineren. Ook heerlijk, omdat er vaak producten gebruikt worden in de maaltijd die direct van het land af komen. Er bestaat ook voldoende mogelijkheden om te beschikken over een eigen zwembad. Kortom, overnachten in Spanje op basis van agriturismo is heel rustgevend, niet alleen door de omgeving, maar ook door het gebrek aan andere toeristen.